Några frågor till Charlotta inför dagen

Vi hälsar Charlotta Mellander varmt välkommen som föreläsare till Stora Näringslivsdagen 2023! Vi ställde några frågor till Charlotta för att kolla läget inför dagen.

Första gången på besök i Finspång, vad är du mest nyfiken på inför ditt besök den 20 oktober?

Det är alltid kul att komma till nya platser och möta nya människor. Inför varje besök jag gör så kollar jag alltid upp lite nyckelsiffror såsom befolkningsstorlek, befolkningstäthet och hur lång tid det tar att åka till närmaste större stad. Baserat på dessa kan man ofta säga väldigt mycket om en plats. Men sedan när man kommer fram kan ofta platsen överraska ändå.

Vad kan besökarna förvänta sig av din föreläsning på Näringslivsdagen?

Förhoppningsvis ska de som lyssnar ha en större förståelse för varför vi flyttar till vissa platser, varför vi i lägre grad flyttar till andra platser – och varför sättet vi flyttar runt på påverkar platsernas utveckling.

Vad skulle du lyfta fram som den viktigaste anledningen till samverkan inom näringslivet för att utveckla en ort?

Stora städer har ofta en fördel just med sin storlek, mer högutbildade invånare och en mer diversifierad industristruktur. Men en fördel på mindre platser är att man känner varandra och enkelt kan samverka på ett mer informellt sätt. Det vore därför dumt att inte dra nytta av det om man är en mindre kommun.

Charlotta frågor